1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verzamel de speltbloem, sojaboter, ahornsiroop, zout en het water en kneed dit tot een deeg.
3. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel hierin de bodem gelijkmatig.
4. Zet de bodem in de oven en laat deze blind bakken voor 12 minuten op 180°C. Geef er vervolgens nog 6 minuten tijd bij.
5. Verzamel de zijden tofu, ahornsiroop en agavesiroop in een maatbeker.
6. Rasp en pers de citroen.
7. Verzamel alle ingrediënten voor de vulling en meng dit met de keukenmachine of staafmixer tot een glad geheel.
8. Vul de bodem met de citroenvulling.
9. Zet de taart in de oven en bak voor circa 60 minuten op 170°C. Verwarm de citroenjam in een pan. Zeef vervolgens de jam fijn zodat de grove stukken eruit zijn. Nu kun je de taart af geleren.