zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

24-12 Kerstavond

Dinsdag 24 december, kerstavond , zijn wij geopend van 8.00 – 17.00 uur

25 & 26-12, 1e en 2e kerstdag

Woensdag 25 en Donderdag 26 december, 1e en 2e kerstdag, zijn wij gesloten

 

 

recept

Tarte Tatin Rode Biet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de bieten in dikke plakken.

2. Kook een karamel door de sojaboter in een pan te smelten, de rijststroop en agavesiroop toe te voegen en op laag vuur al roerend het mengsel te laten karamelliseren totdat het een stroopachtige kleur en dikte heeft.

3. Steek met een bakvormpje 15 rondjes uit het bladerdeeg. Bekleed de bakvormpjes met vetvrij papier en giet in ieder vormpje wat karamel. Leg hierop de plakken rode biet en dek het af met de rondjes bladerdeeg.

4. Bak de tarte tatin op 200°C in 20 minuten mooi goudbruin.

5. Maak ondertussen de salsa verde: Hak de kruiden fijn. Maal de groene olijven fijn in een keukenmachine en voeg de olijf­olie toe tot er een stevige pesto ontstaat. Maal de augurken kort in de keukenmachine. Voeg alle ingrediënten voor de salsa verde nu samen en meng het in een kom.

6. Laat de tarte tatin buiten
de oven in de vormpjes wat afkoelen, maar draai ze wel om als de vorm nog warm is.

7. Verdeel de salsa verde over de tarte tatins.

Ingrediënten

  • 15 RODE BIETEN, VOORGEKOOKT
  • 320 G VERS BLADERDEEG, VEGAN
  • 120 ML AGAVESIROOP
  • 100 ML RIJSTSTROOP
  • 120 G SOJABOTER
  • VOOR DE SALSA VERDE
  • 1⁄3 BOSJE BASILICUM
  • 1⁄3 BOSJE KERVEL
  • 1⁄3 BOSJE BIESLOOK
  • 1⁄3 BOSJE PETERSELIE
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK
  • 4 EL GROENE OLIJVEN
  • 20 G AUGURK
  • BENODIGDHEDEN
  • VETVRIJ PAPIER
  • BAKVORMPJES Ø 10 CM

 

  • 15 stuks
  • 35 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.