1. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd de bieten in dikke plakken.
2. Kook een karamel door de sojaboter in een pan te smelten, de rijststroop en agavesiroop toe te voegen en op laag vuur al roerend het mengsel te laten karamelliseren totdat het een stroopachtige kleur en dikte heeft.
3. Steek met een bakvormpje 15 rondjes uit het bladerdeeg. Bekleed de bakvormpjes met vetvrij papier en giet in ieder vormpje wat karamel. Leg hierop de plakken rode biet en dek het af met de rondjes bladerdeeg.
4. Bak de tarte tatin op 200°C in 20 minuten mooi goudbruin.
5. Maak ondertussen de salsa verde: Hak de kruiden fijn. Maal de groene olijven fijn in een keukenmachine en voeg de olijfolie toe tot er een stevige pesto ontstaat. Maal de augurken kort in de keukenmachine. Voeg alle ingrediënten voor de salsa verde nu samen en meng het in een kom.
6. Laat de tarte tatin buiten de oven in de vormpjes wat afkoelen, maar draai ze wel om als de vorm nog warm is.
7. Verdeel de salsa verde over de tarte tatins.