1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Bekleed de springvorm met.bakpapier.
3. Meng de ingredi.nten voor het deeg in een kom en kneed het tot een stevige bol. Rol het deeg met een deegroller uit op een bebloemd aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Druk het deeg goed aan. Bak het deeg blind (met bakpapier en bakbonen) in 20 minuten goudbruin.
4. Bereid nu de vulling: snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 1 minuut in kokend water. Koel de broccoli na het koken in ijswater.
5. Snijd de brie in plakken.
6. Meng de melk met het ei en wat peper en zeezout.
7. Verdeel de broccoli over de springvorm en hierover de plakken brie en de cashewnoten. Houd een aantal plakken brie apart.
8. Giet het melk-ei mengsel over de vulling en bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten op 180˚C gaar en goudbruin.
9. Leg de overgebleven plakken brie in de laatste minuut op de quiche om deze te laten smelten.