Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de hazelnoten, amandelen en pistachenoten over de bakplaat en rooster ze 8 minuten. Roer ze na 5 minuten even door. Zet de oven op 150°C.
Maak het beslag. Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de vijgen in reepjes en mix met de rozijnen. Kook de rietsuiker met de agave tot 117°C. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom, samen met de vijgen en rozijnen. Meng hier nu de gesmolten chocolade doorheen, samen met de gesmolten zoetmiddelen.
Vet de bakvorm in met een beetje zonnebloemolie en bestrooi met cacaopoeder. Giet het beslag hierin en verspreid gelijkmatig. Gebruik bakpapier om het beslag goed te verspreiden en aan te drukken.
Hak een klein handje pistachenoten en pijnboompitten en verdeel dit over het beslag. Zet de panforte in de oven en bak in 20 minuten gaar.
Laat de panforte afkoelen en snijd in 10 gelijke stukjes.