zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

PADDENSTOELEN MET SRIRACHA CHILI SAUS

Bereidingswijze:

  1. verwarm de oven voor op 240°c.
  2. pluk de oesterzwammen fijn in kleinere stukjes. meng de oesterzwammen met wat sesamolie en zout naar smaak.
  3. spreid de oesterzwammen uit op een bakplaat en bak ze ca. 6 minuten in de oven tot ze bruin zijn.
  4. snijd de uien fijn en fruit ze in een pan tot ze zoet en goudbruin zijn.
  5. voeg de fijngesneden knoflook toe aan de uien en bak kort mee.
  6. voeg de sambal oelek, yellow sambal hottie en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten op een laag vuur. laat het geheel zachtjes 5 minuten koken zodat de smaken goed mengen.
  7. voeg de tamari, mirin, rijststroop, rijstazijn, water en ketjap toe aan het mengsel. breng aan de kook.
  8. los de arrowroot op in koud water en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  9. voeg het arrowrootmengsel toe aan de saus om het te binden en laat het nogmaals kort koken tot het is ingedikt.
  10. laat de marinade afkoelen en zet deze vervolgens in de koelkast.
  11. meng de afgekoelde tempeh dressing met de srirachasaus.
  12. zodra de oesterzwammen uit de oven komen, meng je ze direct met de tempeh dressing en srirachasaus. zorg dat de oesterzwammen goed bedekt zijn.
  13. laat de gemarineerde oesterzwammen afkoelen, zodat de smaken kunnen intrekken.
  14. serveer de gemarineerde oesterzwammen met naanbrood en mashed avocado.
    tip: serveer met naan en mashed avocado.

Ingrediënten

  • 1,5 kg oesterzwammen of shittake
  • sesamolie
  • zout
  • 100 g sriracha saus Terrasana
  • VOOR DE TEMPEH DRESSING (150 g)
  • 100 g tamari
  • 120 g mirin
  • 100 g rijststroop
  • 50 g rijstazijn
  • 150 g water
  • 100 g ketjap
  • 40 g sambal oelek
  • 40 g tomaten puree
  • 20 g yellow sambal hottie
  • 20 g knoflook
  • 150 g uien
  • 15 g arrowroot (+ water 15g)
  • naan
  • avocado

 

  • 4 personen
  • 40 min
  • gistvrij, glutenvrij, Vegan, zuivelvrij, gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.