1. Maak de marinade voor de cashewnoten door de ingrediënten in een kom goed te mengen.
2. Meng de cashewnoten met de marinade en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Verwijder het steeltje van de shiitakes en snijd ze in vieren. Verdeel de shiitakes over een tweede bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met de 2 el zonnebloemolie.
4. Rooster de cashewnoten 5 minuten in de oven op 180˚C, schep de noten dan om en rooster ze nogmaals 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
5. Rooster de shiitakes tegelijkertijd 5 – 10 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
6. Schil de knolselderij, koolrabi en appel en snijd deze in kleine blokjes. Blancheer de knolselderij en de koolrabi en laat het afkoelen.
7. Snijd de bladpeterselie fijn.
8. Meng alle ingrediënten voor de dressing, behalve de zonnebloemolie, in een kom. Voeg al roerend de zonnebloemolie druppelsgewijs aan de dressing toe.
9. Meng de knolselderij, koolrabi, appel, rozijnen en de shiitakes met de dressing en garneer de salade met de geroosterde noten en de bladpeterselie.