1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
2. Kook eerst de kikkererwten. Zet hiervoor een pan met 1 liter water en wat zeezout op en breng aan de kook. Kook de kikkererwten 1 à 1,5 uur. Laat goed uitlekken en zet apart om af te koelen.
3. Meng de kikkererwten in een schaal samen met alle kruiden, de zonnebloemolie en de rijststroop en voeg naar smaak wat zeezout toe. Roer het geheel goed door.
4. Verspreid het kikkererwten mengsel over de bakplaat en rooster 8 minuten op 200°C.
5. Maak ondertussen de dressing. Meng hiervoor alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in de keukenmachine, laat goed doordraaien en voeg langzaam de zonnebloemolie toe totdat het een gladde dressing is. Houd apart.
6. Haal de kikkererwten uit de oven en doe in een schaal.
7. Halveer de gedroogde vijgen, de cherrytomaatjes en de zongedroogde tomaat en voeg toe aan de kikkererwten.
8. Meng nu alle ingrediënten voor de salade met de kikkererwten tot een mooi geheel en breng op smaak met peper en zout. Kruimel de geitenkaas over de salade en serveer.