1. Schil de gember en de kurkuma, maak de knoflook schoon en haal het zaad uit de rode pepers.
2. Haal het kardemomzaad uit de peul.
3. Rooster het kardemomzaad en het komijnzaad kort in een droge koekenpan en vijzel het daarna fijn tot poeder.
4. Snijd het citroengras fijn en draai dit samen met alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine tot een pasta.
5. Snijd alle groenten, behalve de prei, in grove stukken en blancheer ze apart beetgaar.
6. Snijd de prei fijn en de tomaten, zonder de zaadlijsten, in blokjes.
7. Snijd de tofu in blokjes en frituur of bak deze in ca. 2 minuten goudbruin.
8. Fruit de ui in olie, voeg de champignons toe en na enkele minuten de currypasta. Stoof het geheel 5 minuten op laag vuur.
9. Voeg de groenten, tofu en kokosmelk toe en stoof het geheel nu nog voor 5 minuten op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met wat zeezout.