zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

24-12 Kerstavond

Dinsdag 24 december, kerstavond , zijn wij geopend van 8.00 – 17.00 uur

25 & 26-12, 1e en 2e kerstdag

Woensdag 25 en Donderdag 26 december, 1e en 2e kerstdag, zijn wij gesloten

 

 

recept

Gefermenteerde citroen

De gefermenteerde citroen geeft een lekkere zout-zure, fruitige twist aan je salades, zoals in deze couscoussalade met zilte groenten.

Bereidingswijze:

1. Zorg eerst dat de weckpot goed gedesinfecteerd is. Leg de pot hiervoor ongeveer 5 minuten in kokend water.

2. Snijd ondertussen 1 citroen in de lengte kruislings in en schep in elke insnede een eetlepel zeezout.

3. Pers het sap van de 2 overige citroenen uit met een handpers en houd apart.

4. Zet de ingesneden citroen rechtop in de weckpot. Voeg hier het kaneelstokje, laurierblad, de steranijs en de zwarte peperkorrels aan toe.

5. Vul de weckpot af met het citroensap en laat het minimaal 3 weken, buiten de koelkast, staan.

Tip: je kunt de citroen wel een aantal maanden laten fermenteren, hoe langer het staat, hoe intenser de smaak wordt.

Ingrediënten

  • 3 MIDDELGROTE CITROENEN
  • 1 KANEELSTOKJE
  • 1 STERANIJS
  • 1 LAURIERBLAD
  • 4 ZWARTE PEPERKORRELS
  • 4 EL ZEEZOUT
  • VERDER NODIG:
  • WECKPOT 290 ML

 

  • 15 min. + 3 weken
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.