Bereidingswijze:
1. Maak eerst de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg hier de kombu en shiitakés aan toe en eventueel naar smaak wat zeezout.
2. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, langer maakt hem krachtiger.
3. Zeef de kombu en de shiitaké uit de dashi en snijd ze in kleine stukjes of reepjes.
4. Snijd nu de tofu in kleine blokjes en de eryngii in plakjes. Giet 50 ml dashi in een maatbeker en houd dit apart voor de dressing.
5. Was de bosui, snijd in dunne ringen en hak vervolgens klein. Breng nu 1 liter water aan de kook en voeg de fregola toe. Kook voor 8 minuten, giet af en zet apart.
6. Maak ondertussen de dressing. Meng hiervoor de shoyu, mirin en dashi met elkaar in een kom en zet apart.
7. Hak de lamsoor grof. Bak de kombu en shiitak., voeg hier een klein beetje dressing aan toe en laat dit inkoken.
8. Voeg de eryngii en tofu toe en bak 1.5 minuut mee. Meng als laatste de fregola en de lamsoor door het geheel, voeg de overige dressing toe en garneer met de bosui en zeekraal.