1. Verwarm de oven voor op 220ᵒC. Maak eerst de dashi bouillon. Snijd hiervoor de groenten in grote stukken en zet op laag vuur in 1 liter water. Zet het vuur uit wanneer het water tegen het koken aanzit en laat de bouillon een uur trekken.
2. Giet de bouillon door een theedoek in een vergiet, vang de heldere bouillon op en breng aan de kook.
3. Voeg de bulgur toe, zet het vuur uit, dek de pan af en laat het 15 minuten rusten. Maak de bulgur met een vork los en laat afkoelen.
4. Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de pitten, snijd in kleine blokjes en verspreid deze over een bakplaat.
5. Meng de kruidenmix met de 100 ml olijfolie tot een kruidenolie, verdeel 50 ml over de pompoen, samen met wat zwarte peper en zeezout.
6. Rooster de pompoen 17 minuten op 220ᵒC.
7. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven op 160ᵒC.
8. Meng de zaden en pitten met 50 ml van de kruidenolie, verdeel over de bakplaat en rooster in 8 minuten. Meng in een grote kom alle ingrediënten en breng op smaak met het citroensap, de overige kruidenolie, peper en zeezout.