1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Maak eerst het deeg. Snijd de walnoten grof of draai ze door de keukenmachine.
3. Verzamel alle ingrediënten voor het deeg in een grote (beslag-) kom of keukenmachine en draai glad. Verdeel het deeg in twee delen; 450 g voor de bodem en het overige deel voor de crumble.
4. Bekleed de taartvorm met het bakpapier. Verdeel het deeg voor de bodem gelijkmatig in de vorm, druk goed aan en bak 15 minuten op 180°C.
5. Maak nu de vulling. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd, met de schil, brunoise. Verzamel de appel samen met de appelpuree in een kom. Rasp de schil van de citroen.
6. Voeg het kaneel, paneermeel, zeezout, de citroenrasp en de kokosbloesemsuiker toe aan de appel en puree en meng goed.
7. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel ondertussen het deeg voor de crumble in fijne stukjes en zet apart.
8. Vul de bodem met het appelmengsel, bestrooi met de crumble, druk stevig aan en zet terug in de oven. Bak de taart nu in 40 minuten af.