1. Snijd de bosui in dunne ringen en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Zet dit apart. Houd van beide een klein beetje apart voor de garnering.
2. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
3. Verhit de sesamolie in een (saus) pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg chili- en gerookt paprikapoeder toe en bak een minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak het geheel nog 2 minuten.
4. Voeg nu de shoyu, het water, de tomatenstukjes en rijststroop toe en breng het geheel aan de kook.
5. Los de arrowroot op in wat water, giet dit bij de saus en roer het geheel goed door. Houd de saus warm op laag vuur.
6. Snijd de tofu in dunne plakken, verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de plakken tofu tot ze bruin en krokant zijn.
7. Verdeel de saus over de tofu, meng het goed en maak het op een bord mooi op.
8. Garneer met bosui en geroosterd sesamzaad.