zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Hibachi

Bereidingswijze:

  1. snijd de uien fijn en hak de knoflook.
  2. schil de wortelen en snijd ze in fijne brunoise. snijd ook de vegan omelet in brunoise.
  3. kook de basmati rijst in 0,5 liter water. zorg ervoor dat het water kookt voordat je de rijst toevoegt.
  4. kook de rijst op laag/middelhoog vuur met deksel in 8-10 minuten.
  5. laat de rijst 10 minuten rusten met de deksel op de pan en laat daarna afkoelen.
  6. stoom of blancheer de wortel en de doperwten in 2 minuten in een voorverwarmde oven. laat deze afkoelen.
  7. verhit wat sesamolie in een pan en bak de uien en knoflook tot ze zoet zijn.
  8. voeg de vegan omelet toe en bak 2-5 minuten mee.
  9. voeg nu de doperwten, wortel en de basmati rijst toe en roer alles door elkaar.
  10. blus af met de mirin, vegan vissaus en shoyu.
  11. garneer het gerecht met bladpeterselie.

Ingrediënten

  • 100 g uien
  • 25 g knoflook
  • 100 g wortel
  • 125 g vegan omelet (soyananda)
  • 125 g doperwten
  • 625 g basmati rijst
  • 0,6 dl mirin
  • 0,25 dl shoyu
  • 0,25 dl sea sauce Yakso
  • 20 g bladpeterselie
  • sesamolie

 

  • 4 personen
  • 40 min
  • Vegan, zuivelvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.