zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

24-12 Kerstavond

Dinsdag 24 december, kerstavond , zijn wij geopend van 8.00 – 17.00 uur

25 & 26-12, 1e en 2e kerstdag

Woensdag 25 en Donderdag 26 december, 1e en 2e kerstdag, zijn wij gesloten

 

 

recept

Vegan bananencake

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 140°C. Rasp de citroenen en houd de rasp apart. Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar, inclusief de walnoten en krenten.
2. Haal de schil van de banaan en pureer deze samen met het water, de olie, de citroenrasp en het azijn. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
3. Vet nu  het cakeblik in met een beetje zonnebloemolie en leg er een bakpapiertje in. Stort het beslag in de vormen. Meng de zadenmix met elkaar en strooi dit over het beslag.
4. Zet de cake in de oven en laat 50 minuten garen. Check of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Blijft deze plakken, geef dan nog wat extra tijd. Laat de cake afkoelen en serveer.

Ingrediënten

  • Voor de cake:
  • 390 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 g rijpe banaan
  • 100 g walnoten
  • 100 g krenten
  • 2 thl zuiveringszout
  • ½ thl vanillepoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 2 thl kaneel
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 4 el appelciderazijn
  • citroenrasp van 2 citroenen
  • 1 ½ dl water
  • 1 thl zeezout
  • Voor de zadenmix:
  • 25 g havervlokken grof
  • 25 g chiazaad
  • 25 g hennepzaad
  • 25 g lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • Verder nodig:
  • cakeblik 30 cm
  • bakpapier

 

  • 1 stuk
  • 1 uur + 10 minuten
  • gistvrij, sojavrij, Vegan
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.